Nikada nije bilo važnije jačati i raditi na svom imunitetu, a ponekad je najbolje rešenje potražiti u vitaminima i korisnim svojstvima voća, povrća i bilja.

Poznati ruski travar Dmitrij Jurovski nedavno je za novine "Vechernyaya Moskva" otkrio koje su to biljke dobre za jačanje imuniteta i kako ih pravilno koristiti.

sfa.jpg
Stock photo 

"Medunika, plućnjak ili blaga jabuka je veoma efikasna kod bolesti pluća, jer sadrži dovoljno silicijuma koji sprečava fibrozu tkiva. Medunika je bezbedna, mogu da je piju čak i deca. Dobri su i pupoljci bora. Jačaju krvne sudove, povećavaju otpornost organizma na infekcije, deluju antiinflamatorno ", ističe Jurovski.

Ovaj travar kaže i da je suručica dokazano "lekovita" biljka i posebno je dobra u borbi protiv gripa i virusa, jer ima antivirusno dejstvo i derivat i acetilsalicilnske kiseline, ali i razređuje krv i ima antipiretički efekat.

Jurovski savetuje da sami uberete ovu biljku, ako imate priliku za to, te da je osušite na tamnom mestu i potom od nje pravite biljni čaj.

"Možete i preventivno piti ovaj čaj, svako jutro ga pijte tokom nekoliko nedelja, a za jedan čaj je potrebno jedna do dve kašičice suvog bilja", ističe on.

Travar od lako dostupnih i poznatih biljaka ističe i žalfiju i pčelinji melem, odnosno monardu. Savetuje da čajeve od ovih bilja pijete pola sata pre obroka i najmanje dva puta dnevno - pre doručka i večere.

stockphotohealthyfoodeatingandethnoscienceconceptcloseupofwomanaddinghoneytoteacupwith509323027.jpg
Shutterstock 

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:44
HALID BEŠLIĆ: Kako sam pobedio šećer Izvor: Promo