Iz Bakine kuhinje danas nam dolazi dobro poznati kolač, ali ovako odličan recept malo ko zna.

Potrebno je:

  1. 3 jaja
  2. 100 gr šećera ( ja sam stavila 3 kašike)
  3. 120-130 gr brašna
  4. 70 ml maslinovog ulja (ili rastopljenog maslaca toliko)
  5. 100 ml jogurta
  6. 100 gr maka
  7. 1 prašak za pecivo
  8. 1 kašičica cimeta
screenshot-20.jpg
Printscreen/Bakina Kuhinja 

Premaz

  1. 200 gr džema od kajsija ili drugi ali svetliji
  2. 100 gr čokolade mlečne
  3. 1 kašika mlela
  4. 1 kašika ulja

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo prosejano (obavezno). Dodati ulje, jogurt, cimet mak i sve dobro lagano izmešati. Pleh 30x25 obložiti pek papirom i izliti testo ravnomerno malo protresti.

Peći na 200 stepeni C 40 min pred kraj smanjiti na 180 stepeni i pokriti. Vruć kolač preliti sa ugrejanim džemom pa kad se malo prohladi preliti sa čokoladom. Vrhunski osvežavajući...

screenshot-18.jpg
Printscreen/Bakina Kuhinja 

Kurir.rs/bakina kuhinja

Bonus video:

11:32
RECEPT ZA BRZO SPREMANJE NJOKA U PARADAJZ SOSU! Jedan trik će vam olakšati posao  Izvor: Kurir televizija