NEĆETE SE POKAJATI! Probajte ovo mesno jelo s voćem, oduševiće i vas i sve koje poslužite (RECEPT)
Ako želite bogat kremasti uskus jela, možete da dodate parmezan, mocarelu ili krem sir sa pavlakom za kuvanje. Poslužite uz krompir pire, testeninu ili pirinač.
SASTOJCI:
- 1 kg govedine
- 100 g suvih šljiva
- 1 pomorandža
- 2 dl pavlake za kuvanje
- 1 velika kašika ulja
- začinsko bilje prema ukusu
- so, biber
- 1 šaka lista peršuna
PRIPREMA:
1. Namočite suve šljive u vodi da nadođu, izvadite koštice i izrežite na manje komade.
2. Isecite goveđe meso na prigodne komade i stavite u duboku šerpu. Propržite ga na ulju na umerenoj temperaturi.
3. Kad se meso proprži, dodajte očišćene i isečene šljive, neka se krčkaju sa mesom 15 minuta. Sipajte biljne začine po želji, posolite i pobiberite prema ukusu.
4. Nastavite da krčkate jelo narednih 40 minuta, mešajte da ne zagori (po potrebi dodajte malo vode), sipajte sok od pomorandže pavlaku za kuvanje i ostavite na ringli još 15 minuta.
5. Uoči služenja, ukrasite jelo svežim listom peršuna.
Kurir.rs/Lena/B.M.
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore