Ako želite bogat kremasti uskus jela, možete da dodate parmezan, mocarelu ili krem sir sa pavlakom za kuvanje. Poslužite uz krompir pire, testeninu ili pirinač.

SASTOJCI:

- 1 kg govedine

- 100 g suvih šljiva

suve-sljive.jpg
Foto: Pr Stvar Ukusa

- 1 pomorandža

- 2 dl pavlake za kuvanje

- 1 velika kašika ulja

- začinsko bilje prema ukusu

- so, biber

- 1 šaka lista peršuna

PRIPREMA:

1. Namočite suve šljive u vodi da nadođu, izvadite koštice i izrežite na manje komade.

2. Isecite goveđe meso na prigodne komade i stavite u duboku šerpu. Propržite ga na ulju na umerenoj temperaturi.

3. Kad se meso proprži, dodajte očišćene i isečene šljive, neka se krčkaju sa mesom 15 minuta. Sipajte biljne začine po želji, posolite i pobiberite prema ukusu.

4. Nastavite da krčkate jelo narednih 40 minuta, mešajte da ne zagori (po potrebi dodajte malo vode), sipajte sok od pomorandže pavlaku za kuvanje i ostavite na ringli još 15 minuta.

5. Uoči služenja, ukrasite jelo svežim listom peršuna.

Kurir.rs/Lena/B.M.