Obavezno napravite ovaj desert. Ko god ga probao, vrlo brzo ga je pravio ponovo jer je preukusan.

Sastojci:

1/2 kg kora za pitu

1/2 kg višanja

7 dl mleka

200 g šećera

2 kesice vanilin-šećera

1 limun

ulje

šećer u prahu

stockphotovanillabavarianmoussecakewithcherriesanddarkchocolateontopmadewithcreamcheeseand442389838.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema:

1. Skuvajte puding od vanile u 7 dl mleka i prilikom kuvanja ga zašećerite.

2. Višnjama izvadite koštice i ostavite da se malo ocede (odledite ih i ocedite i ako su bile zamrznute).

3. Koru stavite na navlaženu krpu i premažite uljem, pa na nju stavite još jednu koru, premažite je ohlađenim pudingom, pa i po njemu rasporedite višnje.

3. Urolajte savijaču pomoću krpe i pecite u već zagrejanoj rerni na oko 180 stepeni oko pola sata.

4. Prilikom posluživanja pospite šećerom u prahu u koji ste dodali vanilin-šećer.

stockphotohappyattractiveyoungadultwomanladyhousewifebakerwearapronholdingpinrollingdoughon1570550230.jpg
Foto: Shutterstock

Kurir.rs/N.B.

Bonus video:

05:06
ZDRAVA HRANA NIJE BLJUTAVA I NEUKUSNA! Manekenski kuvar Danijele Boračeve ostavlja bez daha: Poznati obožavaju OVE recepte! VIDEO Izvor: Kurir