Sastojci koji su navedeni su namenjeni za šest osoba. Ne mari ako vas ima manje, sigurni smo da ćete uzeti repete.

SASTOJCI:

150 g testenine

1 glavica crvenog luka

3 šargarepe

3 krompira

2 celera

3 grančice lista celera

1,5 kocka za supu od povrća

150 g polutvrdog sira

1 velika kašika maslinovog ulja

1 mala kašika začinske ljute paprike

so, biber

profimedia0355063942.jpg
Profimedia 

PRIPREMA:

1. Operite i dobro očistite povrće, pa šargarepu, celer i krompir isecite na kockice, a luk na listiće.

2. U zagrejan tiganj ulijte maslinovo ulje, dodajte povrće, posolite, promešajte i pržite na srednje jakoj vatri. Dotle pripremajte supu od kocki za povrće.

3. Kad prođe 15 minuta i povrće porumeni, stavite testeninu, promešajte i, sipajte so i biber prema ukusu, mlevenju ljutu papriku, pa preselite sve u šerpu koja može da se koristi i u rerni.

4. Supu od kocke nalivajte dok dobro ne prekrije sve sastojke, a kad se skuvaju na vrh stavite nasečeni ili narendani sir.

5. Ako imate vremena, možete u rerni zagrejanoj na 200°C da zapečete pikantnu čorbu 20 minuta.

6. Pre služenja ukrasite čorbu, koja može da se posluži i kao glavno jelo, svežim listovima peršuna.

med-shutterstock.jpg
Shutterstock 

Kurir.rs/Lena/B.M.

Bonus video:

00:14
Sofija Rajović sa mužem posle venčanja Izvor: Instagram