Da li znate da paprika ima više C vitamina od limuna? Jedite je stalno, a treba da vam bude nezaobilazan sastojak u ishrani u svim godišnjim dobima i zato što je bogata vitaminom A i sadrži obilje minerala, posebno kalijum.

Ima nisku energetsku vrednost, pa je odličan izbor za dijetalnu ishranu!

SASTOJCI:

2 belanca

1 paprika

2 šake čeri paradajza

2 velike kašike vode

1 šaka svežeg lita svežeg peršuna (korijander)

1 mala kašika ulja

1 prstohvat ljute paprike (po želji)

so, biber

PRIPREMA:

1. Zagrejte rernu na 200 stepeni, a dok se ona greje pomešajte belanca sa vodom i dodajte par kapi ulja. Sve ovo možete da uradite ina šporetu, u tiganju koji se ne lepi.

2. Pecite belanca tri do četiri minuta, izvadite iz tiganja i okrenite na pripremljenoj ploči ili velikom tanjiru da se ohlade.

przenje-shutterstock.jpg
Shutterstock 

3. Prepržite isečenu papriku pet minuta na tiganju. To isto možete da uradite i sa rasečenim čeri paradajzom, a ako imate manji čeri paradajz – nije neophodno.

4. Prelijte palačinku s pečenim komadima paprike, posolite i pobiberite, pa je onda savijte ili zamotajte.

5. Pre posluženja pospite palačinke sa komadićima sveže paprike, dodajte koji čeri paradajz, pospite svežim peršunom.

6. Oni koji nisu na dijeti mogu da obogate palačinke i komadićima šunke.

profimedia0161813808.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/Lena/B.M.

Bonus video:

11:32
RECEPT ZA BRZO SPREMANJE NJOKA U PARADAJZ SOSU! Jedan trik će vam olakšati posao  Izvor: Kurir televizija