NE UZBUĐUJTE SE AKO PRVI POKUŠAJ PROPADNE: To se mnogima dešava, ne znaju da je ovo PRAVA TEHNIKA (RECEPT)
Naučite kako i posao ćete uspešno završiti za tren. Ovo su trikovi kako da poširano jaje uvek bude ukusno i taman kako treba. Čak i za najnaprednije kuvare kod kuće, poširano jaje može izazvati dosta problema jer je njegova priprema veoma nezgodna.
Belance treba da bude pahuljasto i tvrdo, žumance mekano i da curi, a to ćete postići ako iz frižidera izvadite hladno, sveže jaje: belance je od niske temperature kompaktno, svežina mu daje punoću.
U posudu u kojoj ćete da kuvate jaja, nakon što ste ih oprezno razbili (žumance ne sme nikako da se razlije!), sipajte dve kašike sirćeta. Nemojte da stavljate so jer će to jaja da razvodni.
Pripazite takođe da voda u kojoj su jaja blago ključa sve vreme, ali nikako da kipi jer će se belance razdvojiti.
Posle četiri minuta pred sobom ćete imati pravo poširano jaje!
SASTOJCI ZA JEDAN OBROK:
1 jaje
1 velika kašika listova peršuna, bosiljka ili vlašca
2 velike kašike sirćeta
1/2 male kašike maslinovog ulja
so, biber
1 tost ili prepečen hleb
PRIPREMA:
1. Stavite jaje u uzavrelu vodu da se kuva dva do tri minuta.
2. Kad izvadite izvadite, pažljivo ga spustite na kuhinjski papir da se ocedi.
3. Poslužite poširano jaje na prepečenom tostu ili prepečenom hlebu, začinite biberom i solju prema ukusu, prelijte sa malo maslinovog ulja i ukrasite svežim listovima peršuna, bosiljka ili vlašca.
4. Možete poširano jaje poslužiti samostalno na tostu ili prepečenom hlebu, ili uz dodatak sveže paprike i paradajza.
Kurir.rs/Lena/B.M.
Bonus video:
NA ISTOM ZADATKU Vučić ih uċutkao rezultatima, pa potegli ljubitelje stranih para CRTU da vređa! Vlast nazvali ološem i udaraju najniže - NA PREDSEDNIKOVOG SINA