Gibanica je čuvena srpska pita sa sirom, ali sada napravite gibanicu na rumunski način. Oni u smesu sa sirom dodaju i mleko i jogurt, kao i prašak za pecivo i to sve kod kuće.

Sa jeftinim sastojcima koje uglavnom imate u frižideru, napravite najbolju pitu sa sirom.

pita.jpg
Printscreen 

Takođe, ako vam fali kisela voda i nju lako možete sami da napravite, ne morate da idete do radnje.

Sastojci

400 g kora

400 g feta sira

150 ml jogurta

2 jajeta

200 ml mleka

1 kašičica praška za pecivo

1 kašičica soli

200 ml kisele vode

100 ml ulja

Priprema

Pomešajte kiselu vodu, maslinovo ulje i so. U nauljeni pleh stavite 4 kore, svaka treba da viri iz pleha. Sipajte smesu sa kiselom vodom, jedno 4-5 kašika. Zatim preostale kore urolajte i isecite na trake. Stavite preko, pa opet prelijte sa smesom od kisele vode, isto nekih 4-5 kašika.

Sir izmrvite, pa dodajte jogurt, jaja, prašak za pecivo i mleko. Sjedinite, pa sipajte preko kora. Zatvorite korama što vire i opet prelijte sa smesom od kisele vode. Celu koru stavite preko pite i dobro zatvorite. Opet prelijte sa malo smese od kisele vode. Izbockajte viljuškom na par mesta i pospite susamom. Pecite na 180°C oko 25 minuta.

(Kurir.rs/A.M./Stvar ukusa)

Bonus video:

08:00
SVAKI 4 BRAK U SRBIJI ZAVRŠI SE RAZVODOM, PREVARA GLAVNI UZROK: Stručnjak objasnio kako vara žena, a kako muškarac RAZLIKA OGROMNA Izvor: Kurir televizija