JEFTINA PITA SA SIROM OD KOJE POLAZI VODA NA USTA: Preliv se lako pravi i čini je SOČNOM, a svako će umeti da je spremi! (RECEPT)
Gibanica je čuvena srpska pita sa sirom, ali sada napravite gibanicu na rumunski način. Oni u smesu sa sirom dodaju i mleko i jogurt, kao i prašak za pecivo i to sve kod kuće.
Sa jeftinim sastojcima koje uglavnom imate u frižideru, napravite najbolju pitu sa sirom.
Takođe, ako vam fali kisela voda i nju lako možete sami da napravite, ne morate da idete do radnje.
Sastojci
400 g kora
400 g feta sira
150 ml jogurta
2 jajeta
200 ml mleka
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica soli
200 ml kisele vode
100 ml ulja
Priprema
Pomešajte kiselu vodu, maslinovo ulje i so. U nauljeni pleh stavite 4 kore, svaka treba da viri iz pleha. Sipajte smesu sa kiselom vodom, jedno 4-5 kašika. Zatim preostale kore urolajte i isecite na trake. Stavite preko, pa opet prelijte sa smesom od kisele vode, isto nekih 4-5 kašika.
Sir izmrvite, pa dodajte jogurt, jaja, prašak za pecivo i mleko. Sjedinite, pa sipajte preko kora. Zatvorite korama što vire i opet prelijte sa smesom od kisele vode. Celu koru stavite preko pite i dobro zatvorite. Opet prelijte sa malo smese od kisele vode. Izbockajte viljuškom na par mesta i pospite susamom. Pecite na 180°C oko 25 minuta.
(Kurir.rs/A.M./Stvar ukusa)
Bonus video:
VUČIĆ RAME UZ RAME SA SVETSKIM LIDERIMA: Predsednik na Samitu Evropske političke zajednice o ozbiljnim izazovima i sukobima sa kojima se suočava ceo svet (FOTO)