Sad, kad je sezona sočnih pomorandži, bila bi prava šteta da ne napravite ovaj desert. Samo jedna mala napomena pre nego što počnete sa pripremom: koru obavezno temeljno operite pre nego što je izrendate!

profimedia0342820484.jpg
Foto: Profimedia

Sastojci:

150 g omekšalog maslaca

250 g šećera

4 velika jajeta

3 velike pomorandže

250 g brašna

1 kašičica praška za pecivo

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Papirom za pečenje obložite četvrtasti pleh (20 x 20 cm).

2. Dobro izmiksajte maslac i šećer. U to postepeno dodavati četiri žumanceta, a potom i sok i koricu pomorandži.

3. U posebnoj posudi pomešati brašno i prašak za pecivo i postepeno ih dodati u već pripremljenu smesu. Promešati špatulom ili varjačom.

4. Penasto mikserom umutiti belanca u čvrst sneg i lagano ga umešati u prethodnu masu.

5. Testo prebaciti u pripremljenu posudu i peći 40-45 minuta. Proveriti čačkalicom da li je biskvit gotov.

6. Kolač pospite šećerom u prahu, pre posluživanja sačekajte da se ohladi i uživajte u njemu uz šolju čaja.

foto: Profimedia

Kurir.rs/N.B.

Bonus video:

11:32
RECEPT ZA BRZO SPREMANJE NJOKA U PARADAJZ SOSU! Jedan trik će vam olakšati posao  Izvor: Kurir televizija