Pošto pored ove dve namirnice ovom jelu ima i belog luka, ne brinite, vaš imunitet će biti spreman za hladnije dane.

stockphotowomanchoppinggarliconwoodenboardforcooking578727862.jpg
Shutterstock 

Sastojci:

2 kašike maslinovog ili suncokretovog ulja

1 manji crni luk

komad svežeg đumbira (širine oko 3 cm)

2-3 čena belog luka

6 šoljica supe od povrća (od kocke)

8 šargarepa

1 šoljica jogurta

1 vezica peršunovog lista

so, biber

Priprema:

1. Zagrejte ulje na tiganju, smanjite vatru, dodajte sitno iseckan crni luk i propržite ga dok ne omekša. Dodajte zatim i iseckan beli luk i oljušten i izrendan đumbir, dinstajte jedan dva minuta. Pojačajte vatru, dodajte šargarepu isečenu na kolutiće.

2. U šerpi od kocke s povrćem i vode napraviti supu i odmah dodati prethodno pripremljeno povrće. Smanjiti vatru i ostavi da se sve krčka oko 25 minuta.

3. Skloniti šerpu s ringle i ostavi sve da se malo ohladi.

4. U nekoliko navrata smesu staviti u blender i dobro izmiksati, pa je prebaciti u šerpu.

5. Supu možte poslužiti s malo jogurta ili kockicama prženog hleba. Možete je i zamrznuti i podgrejati kad osetite potrebu za toplim obrokom.

foto: Shutterstock

Kurir.rs/N.B.

Bonus video:

02:03
NAPRAVITE RESTORANSKI BIFTEK KOD KUĆE: Najpoznatiji srpski kuvar podelio recept, ništa ukusnije nećete probati! Izvor: Kurir televizija