Nema šanse da vam ovaj recept ne uspe, a veoma brzo se pravi. Jedino na šta morate da obratite pažnju je to da vam susam prilikom prženja ne izgori, jer će u tom slučaju kolač biti gorak i neukusan.

profimedia0169658140.jpg
Profimedia 

Sastojci:

120 g maslaca ili margarina

4 kašike meda

5 kašika šećera

100 g čokolade

100 g mlevenog keksa

100 g mlevenih oraha

200 g susama

Priprema:

1. Susam kratko propržiti u suvoj šerpi (nipošto ne sme da izgori). U drugoj šerpi sjediniti med, margarin, izlomljenu čokoladu i šećer, pa zagrevati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije ujednačena smesa. Potom skloniti s ringle pa dodati prženi susam, mleveni keks i orahe i dobro izmešati.

2. Od pripremljene smese praviti kuglice (ili oblikovati salamu) i ostaviti u frižideru da se pre služenja stegnu.

foto: Shutterstock

Kurir.rs/N.B.

Bonus video:

01:31
ORIGINALNI RECEPT ZA TUFAHIJE Izvor: Kurir televizija