Neverovatno lako se ovo lako pravi, a odličan je način da vaši ukućani pojedu više karfiola, a da nije onaj iz turšije. Zasucite rukave, krećemo...

Sastojci:

1 glavica karfiola

100 g maslaca

80 g kačkavalja

2 jajeta

1 čaša mleka

1 kašika brašna

biber, so

peršunov list

karfiol.jpg
Shutterstock 

Priprema:

1. Karfiol podelite na cvetiće i vrlo kratko kuvajte u slanoj vodi (od pet do 10 minuta). Ocedite ga i poređajte u pogodnu vatrostalnu posudu.

2. Izvadite maslac iz frižidera da omekša, pa ga umutite s pripremljenim jajima, mlekom i brašnom. U sve to dodajte biber, so i sitno seckani peršunov list. Dodajte i deo pripremljenog izrendanog kačkavalja. Tako sjedinjenu masu prelijte preko poređanog karfiola. Protresite posudu da preliv fino prekrije sav karfiol.

3. Stavite u rernu da se peče nekoliko minuta. Izvadite jelo iz rerne, pa odozgo narendajte preostali kačkavalj. Vratite u rernu i poslužite kad porumeni.

recept-hleb-s-maslinama-zapeceni-karfiol.jpg
Shutterstock 

(Kurir.rs/ N.B.)

Bonus video:

01:31
ORIGINALNI RECEPT ZA TUFAHIJE Izvor: Kurir televizija