Stručnjaci kažu da bi sedmično trebalo da imamo bar dva riblja obroka. U tom slučaju, hajde da ih poslušamo...

SASTOJCI:

morska riba (po želji)

peršun

beli luk

crni luk

belo suvo vino

maslinovo ulje

so

PRIPREMA:

1. Očišćenu ribu natrljajte solju, pa ostavite da oko sat vremena odstoji u frižideru.

2. Na vrlo malo maslinovog ulja (tek da zamastite posudu) izdinstajte beli i crni luk i peršun.

3. Ribu stavite na foliju pa je napunite smesom koju ste prethodno izdinstali, prelijte je uljem i vinom i dobro zamotajte u foliju pazeći da se ulje ne razlije. Stavite u rernu i pecite oko sat vremena na umerenoj temperaturi.

4. Pečenu ribu servirajte u duguljastom tanjiru s kuvanim krompirom, zelenom salatom ili kuvanom blitvom.

foto: Profimedia

Kurir.rs/N.B.

Bonus video:

02:42
OD ŠIPURKA KUVAMO DŽEM, A OVAJ BANAĆANIN GA IZVOZI ZA LEK: Uložio 1500 evra po hektaru, posle samo 4 godine sve mu se isplatilo Izvor: Kurir televizija