Niste voleli boraniju kad ste bili mali, ali se danas, na sreću, situacija promenila. Jasno vam je da je ovo povrće, zbog vlakana koje sadrži, odlično za organizam, kuvano je takođe odlično, ali i u ovoj varijanti će vam se dopasti.

stockphotosauteedgreenbeanswithbacon56703982.jpg
Foto: Shutterstock

SASTOJCI:

1/2 kg boranije

1 glavica crnog luka

3 čena belog luka

200 g slanine

peršun

vinsko sirće

ulje

so, biber

PRIPREMA:

1. Očistite boraniju, iseckajte je napola, a zatim je stavite u tiganj i dinstajte na malo vode i ulja. Kada omekša, posolite je i pobiberite pa nakon nekoliko minuta ocedite.

2. Isecite slaninu na komadiće i kratko pržite u suvom tiganju dok ne porumeni, a potom je, zajedno sa masnoćom koju je pustila, sipajte preko boranije.

3. Tome dodajte sitno iseckan crni i izgnječen beli luk i peršun i, za kraj, začinite po ukusu vinskim sirćetom.

profimedia0353423345.jpg
Foto: Profimedia

Kurir.rs/N.B.

Bonus video:

01:47
PONOSNI NA REZULTATE DO SADA! U trećem ciklusu akcije Zasadi drvo zasađeno 5.000 stabala hrasta u Surčinu Izvor: Kurir televizija