Neki kažu da je poreklo ovog deserta sa Tajlanda, neki tvrde da je iz Kine, a nama je sasvim nebitno odakle je jer je odličan je, lak za pripremu, a za njega vam ne treba mnogo novca.

profimedia0562781077-banane.jpg
Foto: Profimedia / Nadya So

SASTOJCI:

2 banane

40 g margarina ili maslaca

cimet

smeđi šećer

med

limun

PRIPREMA:

1. Oljuštite banane, prepolovite ih po dužini i umočite u limunov sok da bi zadržale prirodnu boju.

2. U zagrejan tiganj ubacite margarin, malo cimeta i smeđeg šećera. Sve to zajedno mešajte i dodajte prepolovljene banane koje ćete u toku prženja prelivati masom u kojoj se dinstaju.

3. Nakon pet minuta izvadite banane i servirajte ih na tanjir, a potom preko njih prelijte malo meda ili čokolade, a možete ih ukrasiti i šlagom.,

foto: Profimedia

Kurir.rs/N.B.

Bonus video:

00:15
Navijači Partizana zapalili južnu tribinu Marakane Izvor: Kurir