Punjeni šampinjoni su idealni kao prilog uz meso ili kao toplo predjelo.

Kombinacija pečuraka, feta sira i slanine je tako dobra, da ćete poželeti još nekoliko puta da napravite ovo jelo. Još jedna prednost je što se brzo sprema, pa je savršen izbor ako očekujete goste.

Sastojke za punjenje možete izmeniti, po želji i ukusu, a mi vam donosimo naš predlog.

sampinjoni-shutterstock.jpg
Foto: Shutterstock

Sastojci: - 1 pakovanje šampinjon

- 100 g feta sira

- 1 kašika kisele pavlake

- 2 kašike seckane suve slanine

- seckan peršunov list

- biber po želji

- 3 čena belog luka seckanog

- 1 kašika rendanog kačkavalja

stockphotowomanchoppinggarliconwoodenboardforcooking578727862.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema: 1. Šampinjone oprati i očistiti od peteljki.

2. Fetu izgnječiti, dodati pavlaku, i seckanu slaninu na kockice. Dodati peršunov list, biber po želji, seckan beli luk i rendan kačkavalj. Sve dobro izjednačiti.

3. Posoliti i malo pouljiti šampinjone pa puniti nadevom. Ređati u podmazan pleh.

4. Odozgo pospite rendanim kačkavaljem. Pecite na 200 stepeni oko 15 do 20 min.

(Kurir.rs)

11:15
U PIROTU NASTAJE NAJBOLJA PICA NA SVETU: Sonjin specijalitet sa jagnjetinom, pirotskim kačkavaljem i čvarcima (KURIR TV) Izvor: Kurir televizija