Ukoliko ste ljubitelj ove divne poslastice, donosimo vam odličan recept. Veoma su ukusne, lako se prave i mekane su kao duša. Vratiće vas u detinjstvo!

Poslužite ih posute prah šećerom ili punjene omiljenim džemom i uživajte!

Sastojci:

- 800 g brašna

- 2 jajeta

- 400 ml mleko ( mlako )

- 50 g kvasca ( svezeg )

- 1 kašika puna sećera

- 1 kafena kašičica soli

- 50 ml ulja

profimedia0344119919.jpg
Profimedia 

Priprema:

1. Toplo mleko, izmrveni kvasac i šećer pomešati pa ostaviti par minuta da se aktivira.

2. Dodati ulje, jaja, so, brašno i umesiti testo. Prekriti vanglu i neka stoji na toplom dok ne nadođe. Premesiti i neka nadolazi ponovo.

3. Na pobrašnjenoj radnoj površini testo razviti na 1 cm debljine. Iz testa vaditi krofne okruglom modlom ili časom.

4. Izrezano testo za krofne ređati na pobrašnjenu radnu površinu. Prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da stoji 20-30 min.

5. Šerpa u kojoj će se prziti krofne treba da je siroka i niska. Krofne pri prženju treba da plivaju u ulju, a ulje ne sme da bude previše toplo.

6. Pržene krofne stavlajti na kuhihjski papir da se upije višak masnoće.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:39
ČOKOLADNI MUS KAO IZ VRHUNSKIH RESTORANA: Najpoznatiji beogradski kuvar podelio svoj recept! Izvor: Kurir televizija