Priprema pilećeg mesa može biti prava noćna mora, naročito ako ste početnik. Sočni batak ili belo meso lako se može pretvoriti u suvo i tvrdo meso. Kako biste izbegli ovaj neukusni problem, donosimo vam mali trik, zahvaljujući kojem će pileći ražnjići biti sočni i ukusni. Tajna je u foliji i slanini.

piletina.jpg
Profimedia 

Sastojci:

  • 600 g bataka bez kostiju
  • 3 crna luka
  • Nekoliko listova pančete
  • 150 g kisele pavlake
  • 1 kašičica začinske paprike
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica soli
slanina-shutterstock.jpg
Shutterstock 

Priprema:

  1. Meso isecite na sitnije komade, a luk isecite na kolutove.
  2. Pomešajte, pa dodajte pavlaku i začine. Dobro promešajte i marinirajte pola sata.
  3. Zatim štapiće za ražnjiće malo pokvasite, pa stavite komad mesa uvijen u pančetu, pa komad luka i tako do kraja.
  4. Ražnjiće stavite u vatrostalnu činiju, pokrijte alu folijom i pecite u rerni na 180 stepeni oko sat vremena.

(Kurir.rs)

11:32
RECEPT ZA BRZO SPREMANJE NJOKA U PARADAJZ SOSU! Jedan trik će vam olakšati posao  Izvor: Kurir televizija