Svetski poznati kuvar, Džejmi Oliver, podelio je jedan koristan savet za sve one koji kuvaju.

Naime, prilikom prženja hrane često se dešava da ulje prska, što može da napravi nered u vašoj kuhinji, a kapljica vrelog ulja na koži i te kako može biti bolna.

Kako biste sprečili prskanje ulja, poznati kuvar Džejmi Oliver predlaže da u ulje dodate malo soli pre prženja.

przenje-mesa-mala.jpg
Shutterstock 

So u hladnom ulju će sprečiti prskanje kada se ono zagreje, ali još jedna stvar je jako bitna - trebalo bi dobro da osušite hranu pre prženja, tako da na površini nema kapljica vode.

On takođe preporučuje da za prženje koristite dublji tiganj, a ako takav ne posedujete u svom domaćinstvu, koristite šerpu.

Više od 20 godina Oliver je jedno od najpoznatijih imena televizijskog kulinarstva. Poznat kao vrsni kuvar, biznismen i čovek širokog srca. On često deli savete o kulinarstvu pratiocima na društvenim mrežama, ali i tokom emisija.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:43
NARODNA KUHINJA SPAS ZA 560 PORODICA I 340 DECE IZ KRAGUJEVCA: Nemam od čega da živim, niti da uzmem lekove (KURIR TELEVIZIJA) Izvor: Kurir televizija