S obzirom na to da ne oduzima mnogo vremena, a ukusno je i zdravo, ovo jelo na kašiku bi trebalo da se nađe češće na vašem stolu.

Kompir paprikaš je nastao u Mađarskoj, ali se zbog jednostavne pripreme, lepog ukusa i zdravog sastava odomaćio i kod nas. Dodavanjem boranije, dobićete potpuno novi i drugačiji ukus paprikaša, na koji možda niste navikli.

stockphotochickenpaprikashisatraditionalhungariandishchickenstewwithpaprikaandsourcreamsauce2029307378.jpg
Shutterstock 

Sastojci:

- 7 bataka

- 2 šargarepe

- 2 crna luka

- 700 g boranije

- 3 krompira

- 100 ml paradaz sosa

- malo ulja

- so, biber i ostali začini

profimedia0318845426.jpg
Profimedia 

Priprema:

1. Batake posolite i pobiberite, pa ih propržite na ulju.

2. Kada okrenete meso na drugu stranu dodajte seckanu šargarepu. Zatim dodajte boraniju i seckani crni luk.

3. Poklopite i dinstajte oko 8 minuta na srednjoj temperaturi. Nakon toga dodajte krompir isečen na veće kocke. Sipajte litar vode i poklopite.

4. Kuvajte na laganoj temperaturi oko 20 minuta. Pred kraj sipajte paradajz sok i začinite po želji.

5. Kuvajte još 15 minuta na laganoj temperaturi.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

01:24
Obeležen 13. po redu dan magarica: Dobra zabava uz odličan paprikaš Izvor: Kurir televizija