NIKO SE OVOGA NE BI SETIO, A TAKO JE JEDNOSTAVNO: Celofan će se sam odvajati! Evo kako da brzo ogulite KOBASICU
Često nas od ukusnog komada kobasice ili salame deli neposlušni celofan koji nikako ne uspevamo lepo da ogulimo, a da ne raskomadamo meso.
To ponekad može biti vrlo frustrirajuće. Međutim, uz ovaj trik više se nećete mučiti s guljenjem.
Da bi kobasicu ogulili jednostavno i brzo, potrebno je da je prethodno malo navlažite. Za neke kobasice dovoljno će biti da samo pokvasite svoje dlanove, i da je tako mokrim rukama dobro protrljajte. Potom je zasecite na ćoškovima, i povucite celofan.
Ukoliko ovaj trik ne bude funkcionisao, verovatno je u pitanju tip kobasice ili salame sa malo čvršćom folijom.
U tom slučaju se preporučuje da delikates koji želite da ogulite samo kratko provučete kroz vodu. Pokvašenu kobasicu tada ponovno protrljajte rukama i isecite na ćošku.
Ako su krajevi kobasice već izrezani, dovoljno će biti da samo povučete celofan, i on će se sam lagano odvajati od mesa.
(Kurir.rs)
Bonus video:
NIMALO SE NISMO UPLAŠILI SILEDŽIJA, NE DAMO IM SRBIJU! Vučić se obratio građanima: Srbiju im nećemo dati nizašta na svetu, jer Srbiju volimo više od svega