Često nas od ukusnog komada kobasice ili salame deli neposlušni celofan koji nikako ne uspevamo lepo da ogulimo, a da ne raskomadamo meso.

To ponekad može biti vrlo frustrirajuće. Međutim, uz ovaj trik više se nećete mučiti s guljenjem.

salama-i-kobasica-stockphotosalamismokedsausagebasilleavesandpeppercornsisolatedonwhitebackgroundcutout468723248.jpg
Shutterstock 

Da bi kobasicu ogulili jednostavno i brzo, potrebno je da je prethodno malo navlažite. Za neke kobasice dovoljno će biti da samo pokvasite svoje dlanove, i da je tako mokrim rukama dobro protrljajte. Potom je zasecite na ćoškovima, i povucite celofan.

Ukoliko ovaj trik ne bude funkcionisao, verovatno je u pitanju tip kobasice ili salame sa malo čvršćom folijom.

profimedia0147259923.jpg
Profimedia 

U tom slučaju se preporučuje da delikates koji želite da ogulite samo kratko provučete kroz vodu. Pokvašenu kobasicu tada ponovno protrljajte rukama i isecite na ćošku.

Ako su krajevi kobasice već izrezani, dovoljno će biti da samo povučete celofan, i on će se sam lagano odvajati od mesa.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:26
Najveća tajna u spremanju sremske kobasice krije se u jednom sastojku! Izvor: Kurir televizija