Njoke od krompira možete da pripremate na bezbroj načina, a mi vam donosimo recept koji je provereno ukusna i aromatična. Ovo je idalno rešenje za ručak ako nemate puno vremena, a želite da pripremite nešto zaista ukusno.

Sastojci:

- 500 g njoka

- 200 ml pavlake za kuvanje

- 100 g slanine

- 3 čena belog luka

- 100 g kačkavalja

- so, biber

- svež bosiljak

biljka-shutterstock-copy.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema:

1. U šerpu sipajte pola litre vode i so, pa stavite njoke da se kuvaju. Sklonite šerpu s ringle kada voda proključa, pa procedite njoke.

2. Tiganj stavite na ringlu da se zagreje, pa dodajte sitno iseckanu slaninu, beli luk, so, biber i bosiljak, pa sve promešajte.

3. Vodite računa da luk ne zagori, jer bi to moglo da pokvari ukus.

4. U tiganj sipajte pavlaku za kuvanje i dodajte izrendani kačkavalj. Mešajte dok se kačkavalj ne istopi.

5. Ubacite skuvane njoke u sos i sve dobro sjedinite.

(Kurir.rs)

01:28
ZAPEČENA SKUŠA: Lak i brz recept (treći deo) Izvor: Kurir televizija