Govedina Stroganov je poznato internacionalno jelo koje je nam dolazi iz ruske kuhinje. Originalni recept bazira se na dinstanom junećem mesu u sosu od kisele pavlake, ali postoji više varijacija na temu.

Jelo je dobilo naziv po jednom članu veoma bogate i uticajne porodice Stroganov iz 19. veka.

Sastojci: - 900 g govedine

- 2 kašike neslanog putera

- 1 crni luk

- 2 šolje pečuraka

- 3-4 čena belog luka

- 1/3 šolje rakije ili brendija

- 3 šolje goveđeg bujona

- 2 lovorova lista

- 1 kašika senfa

- 1,5 šolje kisele pavlake

- malo peršuna

- 450 g paste

profimedia0314816258.jpg
Profimedia 

Priprema:

1. Isecite meso na tanke komade, pa ga propržite u ulju.

2. Izvadite meso, pa dodajte puter i krupno isečen crni luk i pečurke. Pred kraj dodajte mleveni beli luk, pa vratite meso.

3. Sipajte brendi ili rakiju, goveđi bujon i stavite lovorov list. Dodajte i senf, pa lepo promešajte. Kuvajte 8-10 minuta na srednjoj temperaturi.

4. Dodajte kiselu pavlaku i peršun. Testeninu skuvajte i procedite, pa joj dodajte gotovo meso.

(Kurir.rs)

06:18
JEDVA SAŽVAKALE RUČAK! Snajka oduševila umećem, a majka zabrljala REĐALI SE NEPRIJATNI KOMENTARI I JOŠ GORE OCENE Izvor: Kurir televizija