UKUSNA GOVEDINA STROGANOV OSTAVIĆE VAS BEZ TEKSTA: Ručak za celu porodicu koji se topi u ustima! (RECEPT)
Govedina Stroganov je poznato internacionalno jelo koje je nam dolazi iz ruske kuhinje. Originalni recept bazira se na dinstanom junećem mesu u sosu od kisele pavlake, ali postoji više varijacija na temu.
Jelo je dobilo naziv po jednom članu veoma bogate i uticajne porodice Stroganov iz 19. veka.
Sastojci: - 900 g govedine
- 2 kašike neslanog putera
- 1 crni luk
- 2 šolje pečuraka
- 3-4 čena belog luka
- 1/3 šolje rakije ili brendija
- 3 šolje goveđeg bujona
- 2 lovorova lista
- 1 kašika senfa
- 1,5 šolje kisele pavlake
- malo peršuna
- 450 g paste
Priprema:
1. Isecite meso na tanke komade, pa ga propržite u ulju.
2. Izvadite meso, pa dodajte puter i krupno isečen crni luk i pečurke. Pred kraj dodajte mleveni beli luk, pa vratite meso.
3. Sipajte brendi ili rakiju, goveđi bujon i stavite lovorov list. Dodajte i senf, pa lepo promešajte. Kuvajte 8-10 minuta na srednjoj temperaturi.
4. Dodajte kiselu pavlaku i peršun. Testeninu skuvajte i procedite, pa joj dodajte gotovo meso.
(Kurir.rs)
NIMALO SE NISMO UPLAŠILI SILEDŽIJA, NE DAMO IM SRBIJU! Vučić se obratio građanima: Srbiju im nećemo dati nizašta na svetu, jer Srbiju volimo više od svega