ZAMIRISAĆE CELA KUĆA I VRATITI U DETINJSTVO: Napravite domaći hleb hrskav spolja, a mekan iznutra! (RECEPT)
Za domaći hleb se uvek vredi potruditi. Mi vam donosimo osnovni recept, a vi možete ekperimentirati sa dodacima poput semenki, luka, maslina...
Sastojci:
- 200 ml toplog mleka
- 200 ml tople vode
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 10 g suvog kvasca
- 600 g brašna
- 30 ml maslinovog ulja
- 1 jaje
Priprema:
1. Mleko, vodu, šećer, so i kvasac pomešajte. Dodajte brašno, kratko zamesite, pa sipajte ulje.
2. Umesite testo, pa još malo prelijte uljem i pokrijte providnom folijom. Ostavite da stoji 45 minuta.
3. Podelite testo na 2 dela. Oblikujte vekne, pa stavite na pleh obložen pek papirom.
4. Pokrijte krpom i ostavite još 20 minuta.
5. Zasecite na vekne na nekekoliko mesta, pa premažite umućenim jajetom u koje ste dodali malo mleka.
6. Pecite na 200 stepeni oko 25 minuta.
(Kurir.rs/Stvar ukusa)
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore