Pastrmajlija je specijalitet iz makedonske narodne kuhinje, a glavni sastojci ovog jela su testo i meso.

Tradicionalno, pastmajlija ima izduženu formu testa na kojem je nadev od seckanih komadića mesa.

Danas se u restoranima mogu jesti raznovrsne varijacije ovog jela sa dodacima kačkavalja, pečuraka ili slanine. Jelo se uglavnom služi sa par ljutih papričica.

Sastojci:

  • 250 ml mlake vode
  • 10 g kvasca
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica šećera
  • malo soli
  • 400-450 g brašna
profimedia0156575663.jpg
Foto: Profimedia

Nadev:

  • 250 g svinjskog mesa
  • suvi začin ili so -
  • malo mlevene crvene paprike
  • biber
  • dva lista suve slanine seckane
  • peršunov list

Priprema:

  1. Od navedenih sastojaka zamesiti mekše testo. Ostaviti da se odmori 30 minuta pokriveno.
  2. Testo podeliti u manje loptice, premesiti, pa pokriti i ostaviti 10 minuta.
  3. Meso iseći na što sitnije, pobiberiti, posoliti, dodati papriku i peršunov list.
  4. Loptice razvući u manje čamce pa u sredinu staviti meso. Na kraju dodati kockice slanine.
  5. Ivice premazati uljem i peći na 200 stepeni 30-40 minuta.

(Kurir.rs)

00:48
JEDNOSTAVAN TRIK DA VAM TESTO BRŽE NARASTE! Profesionalni kuvar otkrio kako da budete ESPRESNI U SPREMANJU! Izvor: Kurir televizija