UKUSNA I ZDRAVA: Kako da zasladite crnu kafu, a da ne koristite ŠEĆER? Tajna je u OVOM ZAČINU
Šoljica tople, mirisne i neodoljive crne kafe je ono što jutro čini lepšim i razbuđuje nas za sve radne izazove. Neko je voli bez ikakvih dodataka, s mlekom, šećerom, pa čak i puterom, u obliku kapućina - varijacije su beskonačne.
Ukoliko je pijete bez bilo kakvih dodataka može biti prilično gorka, što nekim ljudima i te kako odgovara. Ali, ako spadate u drugu grupu i želite, recimo, da se rešite suvišnih kalorija koje nose dodaci poput mleka i šećera, sigurno da ćete se teško navići na njen gorak ukus.
Obično se protiv njega borimo s kašičicom ili dve šećera, a znamo da on nije baš zdrav. Ipak, postoji mali trik kako da kafu učinite manje gorkom i pri tome zdravijom za vaš organizam.
Jednostavno joj dodajte cimet. Ne morate se plašiti, cimet neće imati svoj specifičan ukus u kafi i neće preuzeti ukus jer je količina premala za to, ali dovoljna je da prekrije gorke stvari u kafi. Dakle, jednostavno dodate prstohvat cimeta u svoj omiljeni crni napitak i ne morate uopšte da stavljate šećer, jer cimet kafi daje lagano slatkast ukus.
Osim ukusa, cimet ima brojne benefite za zdravlje. Na primer, sprečava rast šećera u krvi nakon konzumacije jela bogatog ugljenim hidratima. To je dobro za dijabetičare, ali i za sve koji žele da jedu manje šećera. Osim toga, cimet poboljšava kognitivne sposobnosti, što je idealno za savršen početak dana.
(Kurir.rs)
"UKRAJINA MORA DA PREPUSTI TERITORIJU RUSIJI!" Hladan tuš iz Amerike uoči sastanka, oglasio se i Zelenski (FOTO/VIDEO)