UKUSNA I ZDRAVA: Kako da zasladite crnu kafu, a da ne koristite ŠEĆER? Tajna je u OVOM ZAČINU
Šoljica tople, mirisne i neodoljive crne kafe je ono što jutro čini lepšim i razbuđuje nas za sve radne izazove. Neko je voli bez ikakvih dodataka, s mlekom, šećerom, pa čak i puterom, u obliku kapućina - varijacije su beskonačne.
Ukoliko je pijete bez bilo kakvih dodataka može biti prilično gorka, što nekim ljudima i te kako odgovara. Ali, ako spadate u drugu grupu i želite, recimo, da se rešite suvišnih kalorija koje nose dodaci poput mleka i šećera, sigurno da ćete se teško navići na njen gorak ukus.
Obično se protiv njega borimo s kašičicom ili dve šećera, a znamo da on nije baš zdrav. Ipak, postoji mali trik kako da kafu učinite manje gorkom i pri tome zdravijom za vaš organizam.
Jednostavno joj dodajte cimet. Ne morate se plašiti, cimet neće imati svoj specifičan ukus u kafi i neće preuzeti ukus jer je količina premala za to, ali dovoljna je da prekrije gorke stvari u kafi. Dakle, jednostavno dodate prstohvat cimeta u svoj omiljeni crni napitak i ne morate uopšte da stavljate šećer, jer cimet kafi daje lagano slatkast ukus.
Osim ukusa, cimet ima brojne benefite za zdravlje. Na primer, sprečava rast šećera u krvi nakon konzumacije jela bogatog ugljenim hidratima. To je dobro za dijabetičare, ali i za sve koji žele da jedu manje šećera. Osim toga, cimet poboljšava kognitivne sposobnosti, što je idealno za savršen početak dana.
(Kurir.rs)
VUČIĆ RAME UZ RAME SA SVETSKIM LIDERIMA: Predsednik na Samitu Evropske političke zajednice o ozbiljnim izazovima i sukobima sa kojima se suočava ceo svet (FOTO)