POSNA PITA SA JABUKAMA I MEDOM: Za početak VELIKOG POSTA poslužite FENOMENALAN SLATKIŠ, preukusan je i brzo se pravi (RECEPT)
Pravoslavni vernici širom Srbije juče su započeli Veliki, Vaskršnji ili Časni post koji se završava 24. aprila praznikom vaskrsenja Isusa Hrista – Uskrsom.
Zasladite ga odmah na početku, a ovaj fenomenalni slatkiš će oduševiti i sve ostale.
POSNA PITA SA JABUKAMA I MEDOM:
Sastojci:
1 kg jabuka
1 pakovanje kora za pitu
3 velike kašike meda
1 šaka šećera
1 kesica vanilinog šećera
1 šaka brašna
1 dl kidele vode
1 mala kašika cimeta
1 šaka očišćenih oraha
1 šaka suvog grožđa
Priprema:
1. Operite, oljuštite i izrendajte jabuke, ne treba da ih cedite od soka da pita ne bude suva.
2. Pomešajte med s malo kisele vode, orahe sitno naseckajte.
3. Pospite pleh u kojem ćete peći pitu sa malo brašna i upalite rernu, neka se zagreje na 200°C .
4. Uzmite jednu koru i dobro je premažite sa smesom meda i kisele vode, pa preko nje stavite još jednu koru i potom po njoj rastresite izrendane jabuke.
5. Pospite jabuke cimetom, vanilinim šećerom, orasima i suvim grožđem,
6. Savijte napunjene kore u rolnu i poređajte u pleh, pa ih po vrhu poprskajte ostatkom kisele vode.
7. Pecite pitu u već zagrejanoj rerni pola sata, a kada se prohladi možete je dodatno zasladiti šećerom u prahu.
Kurir.rs/B.M.
Bonus video:
"MI NEĆEMO KAO AMERIKANCI DA UPADAMO NA UNIVERZITETE!" Vučić: Jedino mi je žao studenata koji žele da uče! (VIDEO)