Odavno smo se uverili da su najlepše one najjednostavnije stvari, a to važi i kada je priprema kolača u pitanju. Za pripremu ovog vam zaista ne treba mnogo vremena, a umesto kikirikija (neslanog, dabome), možete da koistite orahe ili pečene lešnike.

SASTOJCI:

1/3 čaše (od jogurta) maslaca

2/3 čaše šećera

2 jajeta

1 čaša mlevenog kikirikija

1,5 banana

1,5 čaša brašna

1/2 kesice praška za pecivo

stockphotomashingupseveralbananastobakeintoapaleograinfreebananaalmondnutbutterbread1701508150.jpg
Foto: Shutterstock

PRIPREMA:

1. Penasto umutite maslac i šećer, a zatim dodajte jaja, kikiriki i izgnječenu bananu. Ovoj smesi dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i sve to zajedno promešajte.

2. Dobijenu smesu, stavite u namašćeni kalup i pecite 60 minuta na temperaturi od 180 stepeni.

3. Kada se kolač ispeče i ohladi, pospite ga šećerom u prahu ili ga prelijte čokoladom.

Savet: Umesto mlevenog, kolač je veoma zanimljiv ako umesto mlevenog stavite sitno iseckan kikiriki

foto: Shutterstock

Kurir.rs

Bonus video:

02:27
SNAJKA SPREMALA MLINCE PRVI PUT, PA ODUŠEVILA SEKU Izvor: Kurir televiizija