Kako se približava proće sve više maštamo o putovanjima, moru i mirisima leta, te nije čudo da se u ovom periodu okrećemo mediteranskoj kuhinji koja je svima nama neverovatno ukusna.

stockphotofocacciawithonionsherbsandcheesegarnishedwithbasilleaves453444985.jpg
Shutterstock 

Iz tog razloga nije čudo da se mnogi, kada im ponestane inspiracije za kuvanje, okreću mediteranskim hlepčićima koji nas podsećaju na leto i plažu, a koji su neverovarno ukusni i laki za spremanje.

Sastojci:

  • Brašno- 550 g
  • Voda- 400 ml
  • Kvasac- 1 kocka
  • So- 2 kašičice
  • Šećer- 1 kašičica
  • Masline, seckane- 100 g
  • Maslinovo ulje- 30 ml
  • Ruzmarin- po ukusu
shutterstock-228434593.jpg
Shutterstock 

Priprema:

U toplu vodu stavite kvasac i šećer, promešajte i ostavite da nadođe. Nadošli kvasac sipajte u činiju u koju ste već stavili brašno. Promešajte i dodajte so i seckane masline. Testo će biti tečnije, ali to ne treba da vas brine. Prespite ga u pleh obložen pek-papirom, kašikom ga izravnajte i ostavite na toplom mestu sat vremena. Hleb stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite 25 minuta.

(Kurir.rs)

Bonus video:

11:32
RECEPT ZA BRZO SPREMANJE NJOKA U PARADAJZ SOSU! Jedan trik će vam olakšati posao  Izvor: Kurir televizija