Mak je namirnica koju mnogi obožavaju i koja kolačima i štrudlama daje poseban ukus.

U ovom kolaču ga ima taman toliko da ga osetite, a ono što je važno napomenuti je to da u ovom slučaju ne koristite mleveni, nego onaj u zrnu.

profimedia0368824936.jpg
Profimedia 

Sastojci:

2 šolje (od 2 dl) šećera

3 šolje brašna

1/2 šolje ulja

2 šolje jogurta ili mleka

1/2 praška za pecivo

50 g maka u zrnu

vanilin šećer

šećer u prahu za posipanje

Priprema:

1. Sjediniti sve suve sastojke, pa tome dodati ulje, jogurt i mutiti dok se šećer ne istopi.

2. Masu sipati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni oko 20 minuta.

3. Ohlađen kolač posuti šećerom u prahu.

profimedia0160104474.jpg
Profimedia 

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:39
ČOKOLADNI MUS KAO IZ VRHUNSKIH RESTORANA: Najpoznatiji beogradski kuvar podelio svoj recept! Izvor: Kurir televizija