HLEB SA SUVIM SMOKVAMA: Ne morate se uvek držati jednog te istog recepta! Evo prilike da napravite nešto malo drugačije! (RECEPT)
Sa ukusima, kažu, treba eksperimentisati. A ovde samo jedna namirnica menja sve... Trk po suve smokve, ostalo već sigurno imate u kući.
SASTOJCI:
350 g brašna
150 g suvih smokava
10 g suvog kvasca
kašika lozovače
kašika šećera
1 dl mleka
2 kašike maslinovog ulja
so
PRIPREMA:
1. Smokve iseckajte i potopite u čašu mlake vode kojoj ste dodali kašiku lozovače. Kvasac prelijte mlakim zaslađenim mlekom i ostavite da odstoji desetak minuta. Brašno posolite po ukusu (pola kašičice) i dodajte kvasac rastopljen u mleku, ulje i oceđene smokve, pa mesite desetak minuta.
2. Testo zatim prekrijte vlažnom kuhinjskom krpom i ostavite dva sata da nadođe. Potom ga premesite i preručite u podmazan duguljast kalup (zapremine jednog litra). Ponovo prekrijte krpom i ostavite da odstoji još sat i još malo naraste.
3. Stavite da se peče 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Hleb poslužite kao predjelo uz kobasicu ili kulen, suvo meso, sir...
Kurir.rs/N.B.
Bonus video:
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore