Sa ukusima, kažu, treba eksperimentisati. A ovde samo jedna namirnica menja sve... Trk po suve smokve, ostalo već sigurno imate u kući.

profimedia0307264853.jpg
Foto: Profimedia

SASTOJCI:

350 g brašna

150 g suvih smokava

10 g suvog kvasca

kašika lozovače

kašika šećera

1 dl mleka

2 kašike maslinovog ulja

so

testo-hleb.jpg
Foto: Printskrin

PRIPREMA:

1. Smokve iseckajte i potopite u čašu mlake vode kojoj ste dodali kašiku lozovače. Kvasac prelijte mlakim zaslađenim mlekom i ostavite da odstoji desetak minuta. Brašno posolite po ukusu (pola kašičice) i dodajte kvasac rastopljen u mleku, ulje i oceđene smokve, pa mesite desetak minuta.

2. Testo zatim prekrijte vlažnom kuhinjskom krpom i ostavite dva sata da nadođe. Potom ga premesite i preručite u podmazan duguljast kalup (zapremine jednog litra). Ponovo prekrijte krpom i ostavite da odstoji još sat i još malo naraste.

3. Stavite da se peče 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Hleb poslužite kao predjelo uz kobasicu ili kulen, suvo meso, sir...

profimedia0528554852.jpg
Foto: Profimedia

Kurir.rs/N.B.

Bonus video:

00:39
ČOKOLADNI MUS KAO IZ VRHUNSKIH RESTORANA: Najpoznatiji beogradski kuvar podelio svoj recept! Izvor: Kurir televizija