Neko se dosetio da i krompir može da se iskoristi u desertima i hvala mu na tome. Jer mi smo smazali sve, sledeći put pravimo duplu meru.

SASTOJCI:

2 veća krompira

250 g mlevenih lešnika, oraha ili badema

40 g kokosovog brašna

2 kesice vanilinog šećera

50 g šećera u prahu

2 kašike kakaoa

50 g šećera

profimedia0313478758.jpg
Profimedia 

PRIPREMA:

1. Cele krompire operite i s korom stavite u rernu da se peku na 200 stepeni oko 40 minuta. Za to vreme skuvajte šerbet od šećera i vode. Kad proključa, skinite s vatre i ostavite da se hladi.

2. Krompire ohladite, oljuštite i dobro ispasirajte (kao za pire). Dodajte ohlađen šerbet, kakao, kesicu vanilinog šećera i mlevene bademe. Mešajte da se smesa dobro sjedini.

3. U posebnoj posudi pomešajte kokosovo brašno, šećer u prahu i preostalu kesicu vanilinog šećera. Od smese s krompirom napravite kuglice. Uvaljajte ih u pripremljeno kokosovo brašno i stavite na tanjir.

foto: Profimedia

Kurir.rs/N.B.

Bonus video:

01:31
ORIGINALNI RECEPT ZA TUFAHIJE Izvor: Kurir televizija