Patlidžan ima jak i specifičan ukus, zato većina ljudi i izbegava da ga jede. Ako ga napunite pire krompirom, pa urolate i na kraju pospete sirom i zapečete, napravićete jelo kojem niko neće reći ne.

Različite namirnice ublažiće jak ukus patlidžana, pa će čak i deca pristati da ga jedu.

patlidzan.jpg
Foto: Profimedia

Sastojci: - 2 patlidžana

- 15 ml maslinovog ulja

- 2 kašičice belog luka u prahu

- 1/2 kašičice soli

- 2 kašičice origana

- 3 velika kuvana krompira (500 g)

- 200 g mocarele

- 2 kašike prezli

profimedia0300561899.jpg
Foto: Profimedia

Priprema:

  1. Patlidžan isecite uzduž na tanke listove.
  2. Pomešajte maslinovo ulje, kašičicu belog luka u prahu, so, kašičicu origana i premažite patlidžan sa obe strane.
  3. Pecite u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
  4. Krompir skuvajte, pa ispasirajte, a zatim dodajte rendanu mocarelu (100 g), kašičicu origana i kašičicu belog luka u prahu.
  5. Dobro sjedinite, pa oblikujte valjak i stavite na krišku patlidžana. Urolajte.
  6. Tepsiju premažite uljem, poređajte patlidžan i zabodite čačkalicu u svaki. Pospite prezlama i rendanom mocarelom (100 g). Pecite na 200 stepeni oko 10 minuta.

(Kurir.rs)

01:04
POGLEDAJTE OVAJ BLAM! Došla u kulinarsko takmičenje da pokaže kakva je domaćica, a ne razlikuje PATLIDŽAN OD BROKOLIJA (VIDEO) Izvor: Kurir televizija