BRZINSKI POSNI RUČAK: Sočni oslić sa povrćem iz rerne, prste da poližeš (RECEPT)
Bilo da postite ili samo želite da se zdravo hranite, ribu bi trebalo jesti minimum jednom nedeljno. Ona je zdrava, a ovako pripremljena i veoma ukusna.
Uz dodatak povrća, dobićete miks različitih ukusa. Brzo se priprema, zato obavezno isprobajte.
Sastojci:
- 6 fileta oslića
- 3 šargarepe
- 300 g zelene boranije
- 1 tikvica
- 2 paradajza
- 2 veća krompira
- maslinovo ulje
- so
Priprema:
- Krompir, šargarepu i tikvice oljuštite i isecite na kockice, a paradajz na četvrtine.
- Oslić, ako je zaleđen odledite, pa papirnim ubrusom pokupite višak vode i usolite ga.
- U vatrostalnu posudu ili u pekač sipajte maslinovo ulje, pa stavite povrće koje ste isekli i zelenu, zaleđenu boraniju.
- Povrće pospite suvim začinom, pa na njega naređajte filete oslića.
- Preko posude stavite aluminijumsku foliju. Stavite posudu u rernu i pecite 30 minuta na 200 stepeni.
- Potom skinite foliiju, smanjite temperaturu na 180 stepeni i ostavite povrće i ribu još 10 minuta u rerni.
(Kurir.rs)
Bonus video:
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore