Kada svojim mališanima budete pričali o svom detinjstvu, pomenite i ovaj slatkiš. A da bi im bilo jasnije o čemu se tačno radi i zašto se toliko voli, napravite ga. Ništa lakše, a poješće se dok kažete - jabuka.

profimedia0519488572.jpg
Profimedia 

SASTOJCI:

  • 4 jabuke
  • 150 g brašna
  • 3 jajeta
  • 150 ml belog vina
  • limun
  • 100 ml ulja
  • šećer u prahu
  • kašičica cimeta

PRIPREMA:

1. Odvojte belanca od žumanaca. Od belanaca napravite šne i dodajte mu žumanca, ulje, vino, postepeno dodajte brašno i koru od limuna.

2. Oljuštene jabuke izdubite, povadite semenke i isecite na kolutove debljine dva centimetra. Stavite ih u posebnu posudu i prelijte limunovim sokom da ne bi potamnele.

3. U dubljoj posudi zagrejte ulje. Jabuke umočite u pripremljeno testo i pržite ih oko pet minuta.

4. Posle prženja ostavite da se malo ocede na kuhinjskom papiru ili salveti, pa ih pospite šećerom u prahu i cimetom.

profimedia0014115210.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/N.B.

Bonus video:

00:39
ČOKOLADNI MUS KAO IZ VRHUNSKIH RESTORANA: Najpoznatiji beogradski kuvar podelio svoj recept! Izvor: Kurir televizija