JABUKE U ŠLAFROKU: Kad ste bili mali i tražili baki ili mami nešto slatko, spremale su OVAJ DESERT koji i danas obožavamo (RECEPT)
Kada svojim mališanima budete pričali o svom detinjstvu, pomenite i ovaj slatkiš. A da bi im bilo jasnije o čemu se tačno radi i zašto se toliko voli, napravite ga. Ništa lakše, a poješće se dok kažete - jabuka.
SASTOJCI:
- 4 jabuke
- 150 g brašna
- 3 jajeta
- 150 ml belog vina
- limun
- 100 ml ulja
- šećer u prahu
- kašičica cimeta
PRIPREMA:
1. Odvojte belanca od žumanaca. Od belanaca napravite šne i dodajte mu žumanca, ulje, vino, postepeno dodajte brašno i koru od limuna.
2. Oljuštene jabuke izdubite, povadite semenke i isecite na kolutove debljine dva centimetra. Stavite ih u posebnu posudu i prelijte limunovim sokom da ne bi potamnele.
3. U dubljoj posudi zagrejte ulje. Jabuke umočite u pripremljeno testo i pržite ih oko pet minuta.
4. Posle prženja ostavite da se malo ocede na kuhinjskom papiru ili salveti, pa ih pospite šećerom u prahu i cimetom.
Kurir.rs/N.B.
Bonus video:
VUČIĆ U JEDNODNEVNOJ POSETI BRISELU: Predsednik Srbije u utorak će imati niz važnih sastanaka