Cimet je jedan od najomiljenijih začina kuvara širom sveta. Pored toga što daje prelepu aromu svakom obroku, ovaj začin ujedno je i veoma zdrav za organizam.

stockphotomakingacinnamonbreadroll1664411098.jpg
Shutterstock 

Cimet pomaže obolelima od dijabetesa, gastritisa, povišenog holesterola i različitih vrsta infekcija i upala. Takođe, preporučuje se i ljudima koji žele da smršaju, onima koji žele da poboljšaju aktivnost mozga, kao i ženama za ublažavanje menstrualnih tegoba.

Za sve te pozitivne efekte cimeta možemo da zahvalimo njegovim sastojcima poput antioksidanata i fenola.

profimedia0352956931.jpg
Profimedia 

Zato kada sledeći put budete pravili pitu od jabuka ili sutlijaš, pa i čaj, nemojte štedeti cimet dok ih posipate. A odličan je i pomešan s medom kao namaz na hleb.

Kurir.rs/N.B.

Bonus video:

01:49
ZAČIN I UKRAS, A ZARADA ODLIČNA! Možete i sami da uzgajate najtraženije začinsko i dekorativno bilje (KURIR TV)  Izvor: Kurir TV