Domaće krofne koje se prave bez mleka i jaja.

Kada ih jednom probate, pravićete ih i kada nije vreme posta jer se ni malo ne razlikuju od mrsnih. Posebnu aromu im daje vanilin šećer.

Sastojci:

  • 450 g brašna
  • 150 ml mlake vode
  • 100 ml kisele vode
  • 50 ml ulja
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 1 kašika šećera
profimedia0310937251.jpg
Profimedia 

Priprema:

  1. U mlaku vodu stavite kašiku šećera i kvasac, promešajte i ostavite 10 minuta. Dodajte kiselu vodu, ulje i vanilin šećer.
  2. Postepeno sipajte brašno. Umesite glatko testo, pokrijte i ostavite 15 minuta.
  3. Kratko premesite, razvucite oklagijom na pola centimetra debljine i vadite krugove pomoću čaše.
  4. Ređajte na sto posut brašnom, pokrijte ih čistom krpom i ostavite 20 minuta.
  5. U međuvremenu zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Dovoljno je da bude najviše dva prsta ulja u šerpi. Pržite sa obe strane.
  6. Po želji, pospite ih prah šećerom.
profimedia0071485984.jpg
Profimedia 

(Kurir.rs)

Bonus video:

07:07
OVAKO JE NASTALA SRPSKA GASTRONOMSKA EROTIKA: Kuvar Mića napravio Karađorđevu šniclu zbog žene, a evo šta na njoj SIMBOLIŠE LIMUN Izvor: Kurir televizija