Carska pita je izuzetno popularna u Srbiji, jer se priprema brzo i vrlo jednostavno, a za razliku od proje sadrži povrće, šunku, više vrsta sireva i mnoge druge sastojke po želji.

Ako ste ljubitelj pikantnijih ukusa i gurmanskih specijaliteta, umesto šunke dodajte slaninu, a običan, kravlji sir zamenite fetom.

slanina-2.jpg
Profimedia 

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 450 ml mleka
  • 550 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • 50 g putera
  • 280 g slanine
  • 2 struka mladog luka
  • 200 g feta sira
carska-pita.jpg
Shutterstock 

Priprema:

  1. Umutite jaja sa šećerom. Zatim dodajte so, mleko, istopljeni puter i brašno sa praškom za pecivo.
  2. Dobro promešajte i dodajte sitno seckani mladi luk, slaninu i feta sir.
  3. Nauljite tepsiju i pospite brašnom. Sipajte dobijenu smesu.
  4. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

03:56
NAJSKUPLJI SIR NA SVETU DOLAZI IZ SRBIJE! Mleko ove životinje ima 60 PUTA VIŠE C vitamina od kravljeg, ALI TO NIJE SVE Izvor: Kurir televizija