Rumeni, hrskavi, kroketi su veoma ukusno predjelo, ili prilog uz glavno jelo od mesa.

Spolja imaju hrskavu koricu, a iznutra su mekani i kremasti, baš kao svaki pire krompir.

Kroketi se tradicionalno prže u dubokom ulju, ali začudo ne upijaju ga mnogo. U Italiji su izuzetno popularna ulična hrana.

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 100 g parmezana
  • 1 veza peršuna
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 80 g prezli
  • 50 g griza
  • 300 g kukuruznog brašna
  • 200 g feta sira
feta-sir.jpg
Shutterstock 

Priprema:

  1. Skuvajte krompir i ispasirajte, a zatim dodajte jaja, prezle, griz, parmezan, seckani peršun, so, biber i beli luk. Dobro sjedinite.
  2. Fetu isecite na kocke, a onda uzmite malo smese, oblikujte pljeskavicu, stavite fetu i oblikujte krug.
  3. Malo spljoštite rukama i uvaljajte u kukuruzno brašno.
  4. Pržite u zagrejanom ulju i vadite na ubrus da se ocede.

(Kurir.rs)

01:23
TRIK MASTER ŠEFA ZA SAVRŠEN RESTOVANI KROMPIR! Ukazao na GREŠKU koju bukvalno svi prave i ZBOG KOJE VAM PRILOG ISPADA LOŠE! Izvor: Kurir televizija