POSNE ŠNICLE OD KELJA I OVSENIH PAHULJICA: Jeftin, zdrav, preukusan i zasitan obrok, a nema ni trunke mesa! (RECEPT)
Oduševiće vas, stalno ćete ih praviti. Na isti način možete da pripremite i kupus, karfiol, brokoli, tikvice.
Sastojci:
- 1 glavica kelja
- 100 g ovsenih pahuljica
- 1 glavica crnog luka / 1 veza mladog crnog luka
- 2 čena belog luka
- prezle
- 1 šaka lista celera (peršun, bosiljak)
- biljni začin
- so, biber
Priprema:
1. Ovsene pahuljice prelijte mlakom vodom da omekšaju. Pazite samo da ne sipate previše vode, pahuljice ne smeju da plivaju u njoj.
2. U natopljene ovsene pahuljice dodajte sitno iseckan crni i beli luk, a najbolje je da beli luk ispasirate.
3. Kelj operite i skuvajte u slanoj vodi, a nakon toga ga iseckajte što sitnije ili kelj usitnite u blenderu. Po potrebi, u blender dodajte malo vode u kojoj se kelj kuvao, tek toliko da se lakše izmiksa.
4. Izmešajte iseckani kelj sa natopljenim ovsenim pahuljicama, dodajte šaku iseckanog lista celera, peršuna ili bosiljka, biljni začin, so i biber prema ukusu, a potom polako sipajte i prezle, uz mešanje, dok smesa ne postane dovoljno gusta da lepo možete da oblikujete šnicle.
5. Zagrejte ulje u dubljem tiganju, pecite šnicle od kelja i s jedne i s druge strane dok lepo ne porumene, pa ih stavite na papirnate ubruse da se ocede pre služenja.
(Kurir.rs)
Bonus video:
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore