Oduševiće vas, stalno ćete ih praviti. Na isti način možete da pripremite i kupus, karfiol, brokoli, tikvice.

povrce-karfiol-kelj.jpg
Foto: Profimedia

Sastojci:

  • 1 glavica kelja
  • 100 g ovsenih pahuljica
  • 1 glavica crnog luka / 1 veza mladog crnog luka
  • 2 čena belog luka
profimedia0134054917.jpg
Foto: Profimedia
  • prezle
  • 1 šaka lista celera (peršun, bosiljak)
  • biljni začin
  • so, biber

Priprema:

1. Ovsene pahuljice prelijte mlakom vodom da omekšaju. Pazite samo da ne sipate previše vode, pahuljice ne smeju da plivaju u njoj.

ovas.jpg
Foto: Profimedija

2. U natopljene ovsene pahuljice dodajte sitno iseckan crni i beli luk, a najbolje je da beli luk ispasirate.

3. Kelj operite i skuvajte u slanoj vodi, a nakon toga ga iseckajte što sitnije ili kelj usitnite u blenderu. Po potrebi, u blender dodajte malo vode u kojoj se kelj kuvao, tek toliko da se lakše izmiksa.

4. Izmešajte iseckani kelj sa natopljenim ovsenim pahuljicama, dodajte šaku iseckanog lista celera, peršuna ili bosiljka, biljni začin, so i biber prema ukusu, a potom polako sipajte i prezle, uz mešanje, dok smesa ne postane dovoljno gusta da lepo možete da oblikujete šnicle.

5. Zagrejte ulje u dubljem tiganju, pecite šnicle od kelja i s jedne i s druge strane dok lepo ne porumene, pa ih stavite na papirnate ubruse da se ocede pre služenja.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:11
Zašto je hrana skuplja kada se naruči onlajn: Stručnjak dao objašnjenje koje se mnogima neće svideti Izvor: Kurir televizija