MEKAN KAO DUŠA: Domaći hleb od kukuruznog brašna ostaje svež i do nekoliko dana (RECEPT)
Za razliku od hleba od čistog pšeničnog brašna, hleb od kukuruznog brašna sadrži znatno manje ugljenih hidrata, pa samim tim i manje kalorija. Kao takav, kukuruzni hleb je neuporedivo zdravije konzumirati ukoliko želite da zadržite svoju vitku liniju ili da se rešite viška kilograma.
Meki domaći kukuruzni hleb odlično se slaže uz svaki obrok, a isti recept možete da koristite za pripremu mekih mini brusketa. Pripremljen na ovaj način biće svež i mekan i do 3-4 dana.
Sastojci: 250 g kukuruznog brašna 250 g pšeničnog brašna 200 ml mleka 200 ml vode pola kocke svežeg kvasca pola kesice praška za pecivo 1 kašičica šećera 2 kašičice soli 1 kašičica ulja
Priprema: 1. Pomešajte kvasac, šećer i toplo mleko, pa ostavite da se aktivira. 2. Zatim pomešajte kukuruzno i pšenično brašno i dodajte so i prašak za pecivo. U smesu suvih sastojaka dodajte aktivirani kvasac, vodu i kaščicu ulja i zamesite glatko testo koje se ne lepi za posudu i ruke. 3. Testo ostavite u toplom da se diže oko pola sata. Kada se udvostručilo, testo ponovo premesite i stavite u kalup za pečenje hleba. 4. Ostavite da se testo u kalupu diže još 20-ak minuta i zatim po želji pomoću oštrog noža zarežite crtice na površini. 5. Pecite na 180 stepeni oko 20 do 30 minuta. Hleb nakon pečenja ostavite da se ohladi i tek ga onda secite.
(Kuriri.rs/Stvar ukusa)
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore