PICA PASTA: Ovo zanimljivo jelo možete spremiti brzo onda kada vam se jede PICA, a JAKO VAS MRZI da mesite TESTO za podlogu
Ne moramo priremati hranu uvek na isti način. Ovo je dokaz kako se jedno jelo (pica) može zameniti drugim, jednako ukusnim, posebno ako nemate vremena da dugo stojite pored šporeta.
Takođe, ovo jelo je toliko jednostavno da ga mogu spremiti i oni koji su početnici u kuhinji.
SASTOJCI:
300 g testenine po želji (špagete, spirale, školjkice...)
150 g praške šunke
500 g kulena
2 zelene paprike
2 paradajza
2 dl mleka
2 jajeta
3 kašike brašna
250 g sira gaude
100 g rendanog parmezana
origano
PRIPREMA:
1. Testeninu (preporučujemo špagete) skuvati u posoljenoj vodi s malo ulja. Tri minuta pre kraja stavite u tu vodu, zajedno sa špagetama, papriku narezanu na trake. Špagete moraju da ostanu malo tvrde, ne skroz skuvane.
2. Procedite ih pa ih zajedno sa paprikom stavite u vatrostalnu posudu koju ste malo podmazali.
3. Na vrh stavite šunku i kulen nasečene na trake.
4. Mleko, brašno, jaja i parmezan sjedinite i prelijte po špagetama. Po vrhu stavite na kolutove narezan paradajz, stavite gaudu, pospite origanom i pecite pola sata na 180 stepeni Celzijusa.
(Kurir.rs)
Bonus video:
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore