Ne moramo priremati hranu uvek na isti način. Ovo je dokaz kako se jedno jelo (pica) može zameniti drugim, jednako ukusnim, posebno ako nemate vremena da dugo stojite pored šporeta.

Takođe, ovo jelo je toliko jednostavno da ga mogu spremiti i oni koji su početnici u kuhinji.

profimedia0316938854.jpg
Foto: Profimedia

SASTOJCI:

300 g testenine po želji (špagete, spirale, školjkice...)

150 g praške šunke

500 g kulena

2 zelene paprike

2 paradajza

2 dl mleka

2 jajeta

3 kašike brašna

250 g sira gaude

100 g rendanog parmezana

origano

PRIPREMA:

1. Testeninu (preporučujemo špagete) skuvati u posoljenoj vodi s malo ulja. Tri minuta pre kraja stavite u tu vodu, zajedno sa špagetama, papriku narezanu na trake. Špagete moraju da ostanu malo tvrde, ne skroz skuvane.

2. Procedite ih pa ih zajedno sa paprikom stavite u vatrostalnu posudu koju ste malo podmazali.

3. Na vrh stavite šunku i kulen nasečene na trake.

4. Mleko, brašno, jaja i parmezan sjedinite i prelijte po špagetama. Po vrhu stavite na kolutove narezan paradajz, stavite gaudu, pospite origanom i pecite pola sata na 180 stepeni Celzijusa.

profimedia0102554260.jpg
Foto: Profimedia

(Kurir.rs)

Bonus video:

11:15
U PIROTU NASTAJE NAJBOLJA PICA NA SVETU: Sonjin specijalitet sa jagnjetinom, pirotskim kačkavaljem i čvarcima (KURIR TV) Izvor: Kurir televizija