Evo jednog laganog jela koje možete jesti samostalno, a po želji ga možete servirati i kao prilog.

Ovaj obrok je veoma ukusan i zdrav, a jednostavan je za pripremu.

Sastojci:

400 grama šampinjona

200 grama riže

1 glavica crnog luka

3 čena belog luka

1 šargarepa

manja veza peršunovog lista

ulje

so, vegeta, biber

Priprema:

1. Zagrejati šoljicu ulja, dodati crni luk iseckan na kolutove, pa dodati i beli luk i dinstati minut.

2. Šampinjone iseći na veće kolutove i dodati u luk, doliti malo vode, pa preko izrendati šargarepu, dodati seckan list peršuna, kašiku vegete, malo soli i bibera. To dinstati dok pečurke ne budu gotove, oko 25 minuta.

3. Skuvati 200 grama riže, pa procediti. Kad pečurke budu gotove, dodati im rižu i sve zajedno promešati. Služiti uz zelenu salatu.

profimedia0314460772.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/N.B.

Bonus video:

00:39
ČOKOLADNI MUS KAO IZ VRHUNSKIH RESTORANA: Najpoznatiji beogradski kuvar podelio svoj recept! Izvor: Kurir televizija