RIŽOTO S PEČURKAMA I ŠARGAREPOM: Zdrav obrok bez mesa koji će veoma prijati vašem stomaku (RECEPT)
Evo jednog laganog jela koje možete jesti samostalno, a po želji ga možete servirati i kao prilog.
Sastojci:
400 grama šampinjona
200 grama riže
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
1 šargarepa
manja veza peršunovog lista
ulje
so, vegeta, biber
Priprema:
1. Zagrejati šoljicu ulja, dodati crni luk iseckan na kolutove, pa dodati i beli luk i dinstati minut.
2. Šampinjone iseći na veće kolutove i dodati u luk, doliti malo vode, pa preko izrendati šargarepu, dodati seckan list peršuna, kašiku vegete, malo soli i bibera. To dinstati dok pečurke ne budu gotove, oko 25 minuta.
3. Skuvati 200 grama riže, pa procediti. Kad pečurke budu gotove, dodati im rižu i sve zajedno promešati. Služiti uz zelenu salatu.
Kurir.rs/N.B.
Bonus video:
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore