Ako vam se najave iznenadni gosti ili vam treba brza večera, ovaj recept je idealno rešenje.

Potrebno vam je samo četiri sastojka, dobra volja i malo vremena za ove preukusne rolovane kobasice. Iako smo navikli na rolovane viršle, ovaj recept će vas oduševiti.

profimedia0182696556.jpg
Foto: Profimedia

Sastojci:

500 g lisnatog testa

12 tanjih kobasica

1 jaje

susam za posipanje

kobasice.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema:

1. Kobasice stavite u tiganj sa vrlo malo ulja, pa ih kratko propržite sa svih strana.

2. Ostavite ih na papirnom ubrusu da se ocedi višak ulja i da se malo ohlade. 3. Istanjeno lisnato testo isecite na tračice debljine oko 3 cm. Oko svake kobasice obmotajte lisnato testo, pa ih poređajte u pleh obložen papirom za pečenje.

4. Premažite ih razmućenim jajetom i pospite susamom, pa stavite da se peku na 220 stepeni dok ne porumene, oko 15 minuta.

5. Ostavite da se malo ohlade, pa ih poslužite uz dodatke po želji.

profimedia0156575663.jpg
Foto: Profimedia

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Najveća tajna u spremanju sremske kobasice krije se u jednom sastojku! Izvor: Kurir televizija