POSNI NAMAZ OD PEČURAKA: Kada jednom probate, nikada više nećete jesti kupovnu PAŠTETU (RECEPT)
Pašteta od pečuraka ja laka za spremanje, a vi ćete biti nagrađeni eksplozijom autentičnih ukusa koje kupovne paštete nemaju.
Ovo jelo je fantastičan predlog za predjelo ukoliko vam iznenada bane neko društvo. Premažite baget hleb ili krekere i dobićete savršu zakusku.
Sastojci:
- 400 g šampinjona
- 2 čena belog luka
- 100 g oraha
- 50 g posnog majoneza
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 glavica crnog luka
- veza svežeg peršuna
- sok od pola limuna
- malo svežeg vlašca
- so, biber
Priprema:
- Crni luk iseckajte sitno, pa ga izdinstajte na maslinovom ulju. Potom dodajte izgnječeni beli luk i šampinjone iseckane na listiće.
- Kada voda iz šampinjona uvri, sklonite sa vatre i ostavite da se ohlade.
- Orahe ispecite na suvom tiganju.
- U blender stavite šampinjone sa lukom, orahe, peršun, so, biber, vlašac, sok od limuna i posni majonez.
- Sve usitnite i ostavite da se ohladi u frižideru.
(Kurir.rs)
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore