Svaka domaćica bi trebalo da zna da napravi domaću pileću krem čorbu

Pileća čorba je zdrava i ukusna, pa je možete jesti kao zasebni obrok, ali i pre glavnog jela.

Ako je služite za ručak,servirajte sa parčetom hleba i salatom.

profimedia0251211220.jpg
Profimedia 

Sastojci:

  1. 800 g pilećeg filea
  2. 1 crni luk
  3. 3 šargarepe
  4. 1 paprika
  5. 1 štapić celera
  6. 100 g rezanaca
  7. 1,5 l pilećeg bujona
  8. 30 ml maslinovog ulja
  9. So, biber, majčina dušica, peršun

Za preliv:

  1. 1 jaje
  2. 100 ml pavlake za kuvanje
profimedia0490714471.jpg
Profimedia 

Priprema:

  1. Šargarepu izrendajte, crni luk, celer i papriku sitno iseckajte, posolite i dinstajte 10 minuta na umerenoj temperaturi.
  2. Meso isecite na manje komade i dodajte u povrće zajedno s bujonom. Začinite. Kuvajte oko 20 minuta, pa pred kraj dodajte rezanca i kuvajte još 10 minuta.
  3. Sklonite sa šporeta i pospite seckanim peršunom.
  4. Umutite jaje s pavlakom za kuvanje ili kiselom pavlakom i sipajte u supu kad se malo ohladi.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

01:26
SPAS U ZADNJI ČAS! Trik master šefa kako da POPRAVITE ZAGOREO RUČAK! Izvor: Kurir televizija