RECEPT
UVEK ODLIČAN IZBOR ZA RUČAK: Svaka domaćica mora da zna da napravi ovu fantastičnu pileću krem čorbu sa rezancima!
Svaka domaćica bi trebalo da zna da napravi domaću pileću krem čorbu
Pileća čorba je zdrava i ukusna, pa je možete jesti kao zasebni obrok, ali i pre glavnog jela.
Ako je služite za ručak,servirajte sa parčetom hleba i salatom.
Profimedia
Sastojci:
- 800 g pilećeg filea
- 1 crni luk
- 3 šargarepe
- 1 paprika
- 1 štapić celera
- 100 g rezanaca
- 1,5 l pilećeg bujona
- 30 ml maslinovog ulja
- So, biber, majčina dušica, peršun
Za preliv:
- 1 jaje
- 100 ml pavlake za kuvanje
Profimedia
Priprema:
- Šargarepu izrendajte, crni luk, celer i papriku sitno iseckajte, posolite i dinstajte 10 minuta na umerenoj temperaturi.
- Meso isecite na manje komade i dodajte u povrće zajedno s bujonom. Začinite. Kuvajte oko 20 minuta, pa pred kraj dodajte rezanca i kuvajte još 10 minuta.
- Sklonite sa šporeta i pospite seckanim peršunom.
- Umutite jaje s pavlakom za kuvanje ili kiselom pavlakom i sipajte u supu kad se malo ohladi.
(Kurir.rs/Stvar ukusa)
Bonus video:
PONOSAN SAM NA SRBIJU KOJU NIKO NE MOŽE DA ZAUSTAVI: Vučić se oglasio iz Zemun Polja - Dve firme htele da odustanu od radova zbog hajke, ali sam ih vratio!