Kuskus je širom sveta popularna namirnica, mogu je pripremati i potpuni početnici a odlično "upija" ukuse mesa, povrća ili aromatičnih začina.

Obavezno probajte, preukusno je, a jednostavno se pravi.

profimedia0255182548.jpg
Profimedia 

Sastojci:

  • 200 g kuskusa
  • 4 pileća bataka sa karabatakom
  • 1 glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kocka za supu, peršun, so, biber
piletina.jpg
Profimedia 

Priprema:

  1. Kocku za supu rastvorite u 700 mililitara vode pa prelijte kuskus, potom ga poklopite da bi se natapao.
  2. U tiganju na malo ulja propržite piletinu da porumeni, zatim izvadite meso i propržite sitno seckani crni i beli luk.
  3. Kuskusu dodajte izdinstano povrće, začinite biberom i dobro izmešajte.
  4. Prebacite ga u posudu za pečenje, prelijte sa 200 mililitara supe u kojoj se natapao, poređajte piletinu.
  5. Prekrijte folijom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dvadesetak minuta.

(Kurir.rs)

00:32
KULINARSKI TRIK MASTER ŠEFA ZA SAVRŠENO PEČENO MESO! Otkrio kad je pravo vreme da okrenete šniclu! Izvor: Kurir televizija