Kada želite da napravite brzinsku poslasticu, bez previše prljavih sudova onda sa ovim čokoladnim kolačem nećete pogrešiti.

Sočan je i ukusan isadrži duplu čokoladu, jer se na kraju i preliva glazurom, pa će se ljubitelji slatkiša raspametiti.

profimedia0205998320.jpg
Foto: Profimedia

Sastojci:

  1. 700 ml mleka
  2. 50 g kakaoa
  3. 70 g kukuruznog skroba
  4. 100 g šećera
  5. 50 g putera
  6. 400 g čokolade
  7. 200 g keksa
cokolada-shutterstock.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema:

  1. U mleko dodajte šećer, skrob i kakao. Kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne, pa dodajte čokoladu (200 g) i puter, pa kuvajte dok se ne istopi.
  2. Sipajte preko izlomljenog keksa i promešajte.
  3. Sipajte smesu u pleh oblika pravugaonika, pokrijte alu folijom i stavite u frižider na sat vremena.
  4. Otopite preostalu čokoladu (200 g), kolač izvadite iz kalupa, prelijte, pa vratite u frižider na još pola sata.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

00:19
ČOKOLADA, NUTELA + FERERO KUGLICE! Evo poslastice iz najluđih snova! (VIDEO) Izvor: Amtv