ČOKOLADNI TART BEZ PEČENJA: Rapsodija ukusa samo za prave sladokusce (RECEPT)
Ako ste ljubitelj čokolade i pravih čokoladnih torti i kolača, onda je ovaj tart prava stvar za vas.
Rapsodija ukusa koju pruža zadovoljiće visoke standarde i najvećih sladokusaca. Lako se pravi, a što je najvažnije - ne peče se. Obavezno probajte!
Sastojci:
- 250 g mlevenog keksa
- 25 g kakaoa
- 100 g otopljenog putera
- 2 kašike meda
- 1 kašika ruma
- 3 kašike mleka
Za glazuru:
- 200 ml neutralne pavlake
- 100 g čokolade
- 200 g mlečene čokolade
Priprema:
- Pomešajte keks sa kakaom, puterom, medom, rumom i mlekom i dobro sjedinite.
- Stavite u kalup i lepo utisnite.
- Neutralnu pavlaku zagrejte i dodajte čokoladu, pa mešajte dok se sve ne sjedini.
- Prelijte otopljenu čokoladu preko keksa.
- Ostavite kolač minimum 3 sata u frižideru, a idealno bi bilo preko noći.
(Kurir.rs)
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore