Ako ste ljubitelj čokolade i pravih čokoladnih torti i kolača, onda je ovaj tart prava stvar za vas.

Rapsodija ukusa koju pruža zadovoljiće visoke standarde i najvećih sladokusaca. Lako se pravi, a što je najvažnije - ne peče se. Obavezno probajte!

profimedia0205998320.jpg
Foto: Profimedia

Sastojci:

  • 250 g mlevenog keksa
  • 25 g kakaoa
  • 100 g otopljenog putera
  • 2 kašike meda
  • 1 kašika ruma
  • 3 kašike mleka

Za glazuru:

  • 200 ml neutralne pavlake
  • 100 g čokolade
  • 200 g mlečene čokolade
profimedia0102176027-1.jpg
Foto: Jaroslav Kvíz / Ifood SM / Profimedia

Priprema:

  1. Pomešajte keks sa kakaom, puterom, medom, rumom i mlekom i dobro sjedinite.
  2. Stavite u kalup i lepo utisnite.
  3. Neutralnu pavlaku zagrejte i dodajte čokoladu, pa mešajte dok se sve ne sjedini.
  4. Prelijte otopljenu čokoladu preko keksa.
  5. Ostavite kolač minimum 3 sata u frižideru, a idealno bi bilo preko noći.

(Kurir.rs)

07:11
BOLI ŽELUDAC OD OVOG: SEKA ODMAH IZBACILA SNAJKIN TART IZ USTA! Izvor: Kurir televizija