HILANDARSKI RECEPT ĆE VAS POTPUNO ODUŠEVITI: Sigurno niste probali TAHINI pastu, a jako je kremasta, ukusna i BRZO SE SPREMA!
Ako ste na Vaskršnjem postu, sigurni smo da ste u potrazi za ukusnim, a jednostavim posnim receptima kako za slane obroke, tako i za slatkiše. Ovog puta donosimo vam jedan poseban recept za posnu pastu u kojoj uživaju i monasi na Hilandaru.
Za ovu pastu potrebno vam je svega četiri sastojka, a poseban šmek daće joj tahini sos, odnosno namaz od susama koji se rado koristi u grčkoj kuhinji. Ovaj namaz možete kupiti u gotovo svakoj prodavnici zdrave hrane, a možete ga i sami napraviti.
Potrebni sastojci:
testenina po želji (špagete, rezanci, makarone, taljatele...)
maslinovo ulje
tahini pasta
prezle ili sitno izmrvljen hleb
Priprema:
Testeninu skuvajte na način na koji to i inače radite. Nakon što je procedite prelijte je maslinovim uljem po želi i mrvicama hleba, a pre serviranja pomešajte testeninu sa tahini pastom - to će joj dati boju, ali i ukus.
Ovako pripremljenu testeninu možete začini dodatno biberom i limunovim sokom, ili dodati povrće po želji.
(Kurir.rs/Ženablic)
Bonus video:
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore