Ako ste na Vaskršnjem postu, sigurni smo da ste u potrazi za ukusnim, a jednostavim posnim receptima kako za slane obroke, tako i za slatkiše. Ovog puta donosimo vam jedan poseban recept za posnu pastu u kojoj uživaju i monasi na Hilandaru.

Za ovu pastu potrebno vam je svega četiri sastojka, a poseban šmek daće joj tahini sos, odnosno namaz od susama koji se rado koristi u grčkoj kuhinji. Ovaj namaz možete kupiti u gotovo svakoj prodavnici zdrave hrane, a možete ga i sami napraviti.

untitled1.jpg
Foto: Printskrin Instagram

Potrebni sastojci:

testenina po želji (špagete, rezanci, makarone, taljatele...)

maslinovo ulje

tahini pasta

prezle ili sitno izmrvljen hleb

Priprema:

Testeninu skuvajte na način na koji to i inače radite. Nakon što je procedite prelijte je maslinovim uljem po želi i mrvicama hleba, a pre serviranja pomešajte testeninu sa tahini pastom - to će joj dati boju, ali i ukus.

Ovako pripremljenu testeninu možete začini dodatno biberom i limunovim sokom, ili dodati povrće po želji.

(Kurir.rs/Ženablic)

Bonus video:

01:22
JEDAN SASTOJAK PRAVI MAGIJU: Ovako se sprema VRHUNSKA PASTA Izvor: Kurir televizija